Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

Data Rijksvaccinatieprogramma GGD IJsselland

Kies de gemeente waar je woont om te zien wanneer en waar je je vaccinatie(s) kunt komen halen. Je vindt hier de data en locaties voor:

  • de vaccinaties voor 9-jarigen (zoals DTP en BMR),
  • de HPV-vaccinatie voor meisjes in het jaar dat ze 12 jaar worden maar ook voor de oudere meiden die deze vaccinatie willen inhalen
  • de extra vaccinatie meningokokken ACWY voor jongeren. Kijk voor meer informatie over de meningokokkenvaccinatie bij de veel gestelde vragen en antwoorden aan GGD IJsselland.

Voor deze vaccinaties krijg je een uitnodiging via de post.

Vaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) voor zwangere vrouwen, baby's en peuters (kinderen tot 4 jaar) gaan bij GGD IJsselland gewoon door in deze periode. De meningokokkenvaccinatie voor 14-jarigen gaat wel gewoon door maar individueel. Dat geldt ook voor de HPV-vaccinatie voor meisjes van 12 jaar. Jongeren ontvangen hiervoor een nieuwe uitnodiging van ons. De jeugdvaccinaties voor 9-jarigen zijn uitgesteld in verband met het coronavirus.

Meningokokken ACWY-vaccinatie en het coronavirus

In verband met de maatregelen rond het nieuwe coronavirus COVID-19 kunnen wij onze groepsvaccinaties niet laten doorgaan. Heb je een uitnodiging gehad van het RIVM voor de meningokokken ACWY-vaccinatie dit voorjaar? Dan ontvang je van ons een nieuwe uitnodiging. Je komt dan alleen - individueel - op het consultatiebureau (in plaats van met een groep jongeren tegelijk) om je vaccinatie te halen. Lees ook ons nieuwsbericht hierover.

Klik op de gemeente waar je woont om als zwangere via ons webformulier een afspraak te maken voor de kinkhoestvaccinatie (22wekenprik). 
Je kunt je vaccinatie(s) alleen halen in een consultatiebureau in de gemeente waar je woont.