U bevindt zich op:

Presentatie van de resultaten Ouderenmonitor zeer goed bezocht

vrijdag, 13 oktober 2017

Donderdag 12 oktober organiseerde de GGD een bijeenkomst waarin de resultaten van de ouderenmonitor werden gepresenteerd en besproken. Er waren ruim 40 aanwezigen van allerlei geledingen: gemeenten, zorgorganisaties, onderwijsorganisaties en ook ouderen zelf.

Na een presentatie van de resultaten, volgde een levendige discussie aan vier verschillende thematafels. Bij iedere tafel schoven één of meerdere ouderen aan in de rol van ‘kritische vriend’. Hun boodschap was duidelijk; het gaat om echt contact. Genoemd werd dat maatwerk belangrijk is, want ieder individu is immers anders. Ook de oproep om met ouderen zelf in gesprek te gaan kwam meerdere malen naar voren. Er kwamen een aantal mooie praktijkvoorbeelden aan bod, bijvoorbeeld “Jong Belegen” een initiatief waarbij studenten 6 dagdelen optrokken met een oudere om zo elkaars leefwereld te leren kennen.

Positieve reacties

De reacties op de bijeenkomst waren zeer positief. “Zinvol dat jullie dit doen, dit geeft de cijfers zoveel meer betekenis dan wanneer je ze alleen leest” zo reageerde een van de beleidsambtenaren van een gemeente. Tijdens de ochtend zijn ook veel nieuwe contacten opgedaan en ontstonden nieuwe ideeën voor adviezen aan gemeenten en nieuw onderzoek.  

Lokale presentatie in elke gemeente

In de komende maanden gaat GGD IJsselland lokale presentaties geven aan iedere gemeente in de regio IJsselland. De tabellenboeken en factsheets van de volwassen- en ouderenmonitor vindt u in de gezondheidsatlas van de GGD (onder rapporten en verslagen).

De uitkomsten van het verdiepende onderzoek naar kwetsbaarheid bij ouderen binnen de gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen van GGD IJsselland staan in een factsheet

 

 


nieuwslijst