Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

Gratis groentezaad voor scholen en bso’s

Scholen en bso’s uit Overijssel kunnen kosteloos groentezaden en een bijbehorend lespakket aanvragen bij Natuur en Milieu Overijssel. Hiermee kunnen de leerlingen dit voorjaar in de klas of op het plein hun eigen groente kweken. Leuk, lekker en leerzaam! Aanmelden kan tot woensdag 27 januari.

Een broodje met aardbeienjam, spaghetti met tomatensaus of een lekkere salade met komkommer en radijsjes. Al dit lekkers smaakt nog beter als je de aardbeien, tomaten en radijsjes zelf gekweekt hebt. Scholen (basisscholen en voortgezet onderwijs) en bso’s uit Overijssel kunnen nu heel gemakkelijk met de leerlingen aan de slag met een moestuin dankzij de gratis groentezaden van Natuur en Milieu Overijssel, in samenwerking met Gemeenten voor Duurzame ontwikkeling (GDO) en het zaadveredelingsbedrijf Rijk Zwaan. Deelnemende scholen krijgen bij de zaden een instructieboekje en een lesbrief met leuke opdrachten. Zo kunnen leerlingen direct aan de slag in hun klas of op het schoolplein.

Hoe ziet het (les) pakket eruit?

Het pakket bestaat uit tien zakjes met groentezaden voor onder andere sla, radijs, tomaat, wortel en rode biet. Op de pakketten staan geen commerciële uitingen van Rijk Zwaan, wel de gewasnaam, een jaarcode en een link waarmee je kunt nagaan waar de pakketten vandaan komen. De zaden in de pakketten zijn een veilig natuurproduct en vrij van bestrijdingsmiddelen en genetische modificatie. 

Doet jouw school ook mee?

Geïnteresseerde scholen en bso’s uit Overijssel kunnen zich tot woensdag 27 januari aanmelden bij Natuur en Milieu Overijssel via dit aanmeldformulier. Het lespakket met de groentezaden ontvangen zij eind maart.

Wat is Jong Leren Eten?

Het programma Jong Leren Eten heeft de ambitie om jeugd/jongeren (0-18 jaar) in de setting van kinderopvang en onderwijs ‘voedselvaardig’ te maken. Het is een landelijk initiatief van het ministerie van LNV en VWS. Jong Leren Eten sluit aan bij de programma’s Gezonde School, DuurzaamDoor en  GroenGelinkt. Heb je vragen of wil je meer informatie? Kijk op www.jonglereneten.nl of neem contact op met onze Jong Leren Eten makelaars uit Overijssel:

Wietske Huismans
w.huismans@ggdijsselland.nl

Alma Streefkerk
streefkerk@natuurenmilieuoverijssel.nl