Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

Onze dienstverlening en het nieuwe coronavirus

Het preventiewerk van GGD IJsselland valt onder zorg. De maatregelen van de overheid dwingen ook ons het werk anders te organiseren. Wat noodzakelijk is voor de volksgezondheid blijven we doen. In dit nieuwsbericht lees je per taak wat je van ons kunt verwachten. Belangrijk: heb je klachten van verkoudheid, hoesten, keelpijn en/of koorts? Kom dan niet naar je afspraak en neem telefonisch contact met ons op.

Jeugdgezondheidszorg

Lees in onze nieuwsberichten wat je van ons kunt verwachten:

Seksuele gezondheid

De SOA-spreekuren zoals deze nu gepland staan tot en met 6 april, gaan door. Cliënten die alleen voor een zekerheidstest komen, worden wel afgezegd. Hierdoor komen ruimte en testmaterialen vrij voor cliënten die nog wel een afspraak kunnen krijgen:

  • Personen met klachten
  • Personen die gewaarschuwd zijn voor een SOA/HIV
  • Personen die willen starten voor een vaccinatie hepatitis B of hepatitis A/B
  • Personen voor de PrEP spreekuren

Reizigerszorg

Alle reizigersspreekuren zijn geannuleerd tot 6 april. Mensen die een afspraak hebben staan, proberen wij zo spoedig mogelijk te bereiken. Ben je bijvoorbeeld werkzaam in de zorg of moet je als zorgprofessionsal voor je werk naar het buitenland? Neem dan contact met ons op via 088-443 06 33. 

Tuberculose

Bij tuberculose (TBC) geven we alleen bij dringende gevallen een eerste consult.

Wij informeren tijdig wanneer je weer afspraken kunt maken. Houd hiervoor onze website in de gaten. Als je afspraak wel doorgaat, houd dan je eigen gezondheid en hygiëne goed in de gaten. Heb je klachten (zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts)? Neem dan contact op met ons om je afspraak te verzetten.

Informatie over het nieuwe coronavirus

Wil je meer weten over het corinavirus COVID-19? Kijk op onze speciale webpagina.